Stekpanna kolstål 28 cm Tina NordströmSatake
Kolstålspannor är utmärkta för all typ av stekning – grönsaker, fisk och kött. De har liknande egenskaper som gjutjärn, men med lägre vikt. Satakes kolstålspannor är förinbrända och redo att användas efter en första rengöring. Innan första användning: Koka upp vatten i pannan i några minuter. Rengör pannan med en svamp och en liten mängd diskmedel. Skölj och torka noggrant.
Pannans naturliga non-stick-egenskaper blir bättre ju mer du använder den. Lämna aldrig pannan i vatten. Diska pannan i hett vatten direkt efter användning och torka den ordentligt för hand. Kolstålspannor tål inte diskmaskin. Handtaget av trä tål inte höga ugnstemperaturer. Pannans insida kommer att ändra färg med tiden, vilket är helt normalt. Snabba temperaturväxlingar kan orsaka att botten blir ojämn. Värm därför pannan gradvis till önskad temperatur. Matlagning med syrlig mat bryter ner pannans naturliga patinaskikt och rekommenderas inte.
Specifikationer:
- Storlek: 28 cm.
- Tål ej diskmaskin.